Excursie de o zi in Delta Dunarii   Tulcea - Mila 23

by Pelicanul Express Tour

PRET

GRUP  1-5 PERSOANE  700 RON/GRUP        GRUP 6-11 PERSOANE  1300 RON/GRUP

Excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Mila 23, cu barca de excursii si un ghid foarte bun.

Vino sa vezi o natura spectaculoasa, sa vezi o minune unica a naturii, sa vezi Delta Dunarii alaturi de cei mai pasionati ghizi de natura, pe un traseu in care poti sa vezi si sa intelegi foarte multe despre aceasta zona unica in lume, sa mananci un pranz traditional pescaresc, gatit impecabil (optional).

  1. Barci construite special pentru turism, deschise ca sa puteti vedea totul, de jur imprejur (dedicate celor ce nu se tem de soare sau de o ploaie razleata de vara), stabile si sigure. Fiind construite special pentru Delta Dunarii, putem intra in zonele frumoase, cu apa mica, pline de viata, in care cei mai multi barcagii nici nu viseaza ca se poate intra. (barca este dotata si pentru vreme nefavorabila)

  2. Trasee alese cu multa grija, in care includem un mare numar de locuri cu aglomerari de pasari, cu biotopuri diverse, trasee ce nu pot fi dezvoltate decat de cei ce cunosc cu adevarat Delta Dunarii.

  3. Locatia de masa si calitatea mesei, lucram cu cele mai bune gospodine din zona si va putem oferim masa de pranz gatita de lipovence autentice, ce gatesc pestele in stilul lor traditional (optional).

Plecarea se face de la debarcaderul Port Aval Tulcea , Adresa : Intrarea Marmurei Nr 3 ,Coordonate GPS+45° 18' 74.42", +28° 80' 70.67"

Ora de intalnire este 09:00. Va rugam sa nu intarziati, barca nu poate astepta dupa nimeni, este preferabil sa ajungeti cu 15 minute inaintea acestei ore, sa avem suficient timp pentru imbarcare.

Excursia dureaza in jur de 8 ore.

Pretul acestei excursii este de:

GRUP 1-5 PERSOANE 700 RON/GRUP GRUP 6-11 PERSOANE 1300 RON/GRUP

Pretul este per GRUP si este exprimat in LEI (RON).

Optionale:

  • Masa de pranz la  Mila 23 - 70 lei/pers (rezervarea pentru masa se face la plecarea barcii in excursie*)(bonus din partea case un pahar de vin Dobrogean Crama de la Macin)

* In Mila23 NU exista restaurante, nu va puteti alege locul in care mancati. Fårå o rezervare transmisa de dimineata, aveti toate sansele sa ramaneti nemancati. Avem colaborari exclusive cu cele mai bune locatii din Mila23 si putem asigura un pranz de foarte buna calitate. Rezervarea pentru masa de pranz se face inainte de plecarea barcii in excursie, la punctul nostru de imbarcare.

Detalii excursie de o zi in Delta Dunarii, de GRUP - Tulcea - Mila 23 

Excursia

Practic, in aceasta excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc (optional), sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Traseul este suficient de lung pentru a vedea mai multe feluri de biotopuri naturale, canale si lacuri naturale ale Deltei Dunarii. Atat turul cat si returul se fac pe traseul turistic nr 1.

Traseul propus de noi este cel acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii) ca Traseul Turistic nr 1. Plecarea se face din Tulcea, coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in cca 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre inundatiile pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si chiar pelicani.

Strabatem apoi lacul Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunarii, un lac deosebit de frumos si bogat in fauna. In cazul zilelor cu vant puternic si valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide daca traverseaza sau nu lacul.

Urmeaza canalul Olguta si ajungem la Mila 23, exact in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de cca 3 ore. La Mila 23 putem vizita satul, stam de vorba cu localnicii, putem sa mancam un pranz traditional pescaresc la o locatie autentica, lipoveneasca (optional). Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit, nici nu veti mai recunoaste locurile prin care am trecut. Durata drumului de intoarcere este de cca 2 ore.

Viteza noastra de deplasare este mica, suntem specializati in excursii lente, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile noastre merg cu o viteza medie de aprox 10-15 km/h si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei, sa aveti ce arata celor de acasa.

Barca:

Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa sau Inchisa pe timp nefavorabil dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Barca a fost construita special pentru turism si este folosita numai pentru acest lucru. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.   

Ce vedem in Delta Dunarii

Tot timpul vom cauta sa va invatam cate ceva despre locurile prin care mergem, despre pasarile si flora Deltei, tot timpul vom cauta aglomerari de pasari si locuri cu flora specifica anotimpului in care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vom ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala in lumea Naturii.

Optional Masa de pranz:

Pretul meniului este de 60 lei/pers. 

Masa de pranz poate fi asigurata la localnici  din Mila 23. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional lipovenesc. In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam anuntati acest lucru la rezervare. La fata locului NU puteti comanda altceva pentru ca NU este timp pentru preparare. Gazdele nu au decat peste in stare proaspata, restul carnurilor fiind puternic congelate.

Masa de pranz este formata din felul I (ciorba) si felul II (un fel de peste). La masa aveti asigurata apa dar nu si alte bauturi.

Bagaje:

In aceasta excursie nu aveti nevoie de bagaje. Fiecare pasager poate avea un rucsac mic (bagaj de mana) dar nu avem loc de trolere, genti, valize.

Echipament personal necesar:

  • Crema de protectie solara

  • Palarie de soare

  • Ochelari de soare

  • Jacheta /

  • Pelerina de ploie nu este obligatoriu deoarece ambarcatiunea detine prelata pentru conditiile nefavorabile

Va rugam sa luati foarte in serios aceste echipamente, vremea in Delta Dunarii poate fi foarte schimbatoare. Fara un echipament adecvat puteti sa va stricati tot confortul.

Rezervare online se face doar cu avans de 30%.

Faceți o rezervare din timp. Vă vom confirma rezervarea prin e-mail si telefonic.