Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea -Mila 23 - Letea

by PELICANUL EXPRESS TOUR

PRET

GRUP 1-5 PERSOANE 1400 RON/GRUP   ----     6-11 PERSOANE 2000 RON/GRUP

REZERVARI: 0758619640

Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Letea

Excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Satul Letea, cu vizitarea Padurii Letea, cea mai ceruta destinatie din Delta Dunarii si un pranz autentic pescaresc (optional), in satul Letea, intr-o gospodarie locala, foarte frumoasa.

BARCA DESCHISA
BARCA DESCHISA
BARCA INCHISA
BARCA INCHISA

Aceasta excursie se face cu BARCA DESCHISA sau INCHISA, de excursii. Deschisa inseamna ca nu are acoperis, prelata sau geamuri. Facem turism de calitate si ne dorim sa va aratam Delta Dunarii salbatica si frumoasa, plina de viata, sa puteti vedea pasarile in zbor, sa puteti admira nestingheriti spiralele stolurilor de pelicani ce urca pe coloanele termice (va povestim mai multe la fata locului), nu sa va bagam sub o musama numita pretios prelata de mars, cu fum de tigara in nas si muzica in cap tot drumul.

O excursie in Delta Dunarii nu are nici un farmec fara GHID. Ghidul este cel care face diferenta dintre o excursie placuta, reusita, plina de informatii si o plimbare anosta cu un barcagiu nepasator.

Plecarea se face de la debarcaderul Port Aval Tulcea Adresa : Intrarea Marmurei Nr 3

Ora de plecare este 09:00. Va rugam sa nu intarziati, este preferabil sa ajungeti cu 15 minute inaintea de ora plecari , sa avem suficient timp pentru imbarcare.

Excursia dureaza in jur de 9-10 ore.

GRUP 1-5 PERSOANE 1400 RON/GRUP ---- 6-11 PERSOANE 2000 RON/GRUP

Optionale:

  • Masa de pranz in saltul Letea, in gospodarie locala - 60 lei/pers

  • Vizitarea Padurii Letea cu masini de teren  1-5 PERS 100 ron/grup    5-11 PERS  25 ron/pers

Detalii excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Letea 


Barca

Barca cu care veti merge in Delta este o barca  dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.


Excursia

Practic, intr-o excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o MARE parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc (optional), sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Vom vedea atat partea de Delta fluviala (partea formata de fluviu) cat si de Delta maritima (partea formata de mare), vom vedea atat intinderi de ape, cu lacuri si canale pline de vegetatie si fauna cat si zona desertica a unicei paduri Letea, cu ale ei particularitati ce le veti descoperi la fata locului.

Viteza noastra de deplasare este medie, suntem specializati in excursii, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti. Barcile noastre merg cu o viteza medie de aprox 25 km/h si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei, sa aveti ce arata celor de acasa.

Traseul incepe cu unul dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunarii, Garla Sontea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila 23 unde facem un scurt popas si vedem Muzeul Lotcii, deschis de Ivan Patzaichin apoi pornim spre Letea prin lacurile Radacinos, Trei Iezere, Bogdaproste (atunci cand nivelul apei permite acest lucru) apoi intram pe Dunarea Veche, Canalul Madgearu si ajungem in satul Letea. Aici luam o masina de teren si mergem sa vizitam Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din Europa. Cautam sa vedem caii salbatici, stejarii crescuti pe nisip sarat ai alte atractii ale locului (in functie de sezon).

In Letea vizitam satul, stam de vorba cu localnicii, mancam un pranz traditional pescaresc la o gospodarie locala foarte frumoasa si curata (optional). Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, pe un traseu diferit (in mare parte).

Durata acestei excursii este de:

  • cca 3-3,5 ore pana la Letea,

  • 2-2,5 ore dureaza vizitarea padurii

  • 1 ora pranzul

  • drumul de intoarcere este de cca 2 ore

Ce vedem in Delta Dunarii

Tot timpul vom cauta sa va invatam cate ceva despre locurile prin care mergem, despre pasarile si flora Deltei, tot timpul vom cauta aglomerari de pasari si locuri cu flora specifica anotimpului in care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vom ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala in lumea Naturii.

Ce vedem la Letea

In satul Letea, un sat foarte frumos, cu multe case traditionale din lemn, chirpici si stuf, vopsite in traditionalele culori verde, albastru si alb, lasam barca si luam o masina de safari pentru excursia in Padurea Letea, ce mai Nordica padure subtropicala din Europa. Vom vedea singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim (sarat), liane, o flora subtropicala ce nu poate fi intalnita altundeva in Romania precum si celebrii cai salbatici si salbaticiti.

Masa de pranz:

Masa de pranz o putem asigura la o gospodarie locala din satul Letea. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional hahol (ucrainian). In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam sa-i anuntati acest lucru ghidului, in dimineata plecarii. La fata locului NU puteti comanda altceva pentru ca NU este timp pentru preparare. Gazdele au doar peste in stare proaspata, restul carnurilor fiind puternic congelate.

Masa de pranz este formata din felul I (ciorba) si felul II (un fel de peste) si desert (celebrele gogosi de la Letea). La masa aveti asigurata apa dar nu si alte bauturi.

Masa este oferita in sistem meniu de pensiune, adica se serveste acelasi lucru pentru toata lumea, NU se comanda individual.

Masa trebuie anuntata la plecarea de la Tulcea, pentru a face rezervarea! Fara rezervare este posibil sa nu gasim locuri disponibile.

Echipament personal necesar:

  • Crema de protectie solara

  • Palarie de soare

  • Ochelari de soare

Va rugam sa luati foarte in serios aceste echipamente, vremea in Delta Dunarii poate fi foarte schimbatoare. Fara un echipament adecvat puteti sa va stricati tot confortul.

Contact:

Email: transportdirectmila23@gmail.com

Telefon: 0758619640

Rezervare online se face doar cu avans de 30%

Telefon: 0758619640

Faceți o rezervare din timp. Vă vom confirma rezervarea telefonic.