Excursie de o zi Tulcea - Carorman

by Pelicanul Express Tour

PRET

GRUP  1 - 5 PERSOANE   850 RON / GRUP   -----   GRUP 6 - 11 PERSOANE  1500 RON / GRUP

REZERVARI : 0758619640

Despre Localitatea Carorman

*In vecinatatea satului se afla padurea cu acelasi nume. Satul se intinde pe o lungime de 3.5 km si aproximativ 500m latime si este situat intre bratul Sulina si Sf. Gheorghe , pe grindul Carorman. Inprejurimile satului dau impresia unui desert in mijlocul unei oaze de apa si verdeata, cu grinduri cu dune de nisip.

*O mare curiozitate sunt lienele, unice in Europa. Acestea, inpreuna si cu alte plante agatatoare cum ar fi vita-de-vie salbatica, iedera, hameiul si curpenul ofera acestei paduri un aspect subtropical.

Localitatea Carorman Tulcea

*Localitatea ce apartine de comuna Crisan,situata in judetul Tulcea. Denumirea localitatii provine din limba turca, inseamnand Padurea Neagra.

*Populatia satului este formata majoritar din ucraineni.

*Dintre arborii din Padurea Carorman putem enumera stejari seculari de peste 25m inaltime, ulmi, salci, plopi albi si negrii, arini frasini pufosi, acestia din urma fiind o raritate botanica.

* In Padurea Carorman se afla cel mai mare stejar din delta. Datorita crengilor care s-au intins si pe sol, acesta se numeste Stejarul ingenuncheat si are o varsta de 400 de ani si o circumferinta de 4m.

* tot aci puteti admira si caii salbatici, care se plimba nestingheriti in Padurea Carorman, sora mai mica si mai salbatica a Padurii Letea.

Punct De Intalnire


Excursie de o zi in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea si punct de destinatie Satul Caraorman, cu vizitarea Padurii Caraorman, o noua destinatie pentru excursiile noastre de o zi in Delta Dunarii si un pranz autentic pescaresc (optional), in satul Caraorman, intr-o gospodarie locala, foarte frumoasa.

Plecarea se face de la debarcaderul Port Aval - Tulcea

Strada Intrarea Marmurei, Nr 30,  Coordonate GPS +45° 18' 74.42", +28° 80' 70.67" 

Ora de intalnire este 9:00. Va rugam sa nu intarziati, barca nu poate astepta dupa nimeni, este preferabil sa ajungeti cu 15 minute inaintea plecari, sa avem suficient timp pentru imbarcare.

Excursia dureaza in jur de 9-10 ore.

Pretul acestei excursii este de:

GRUP 1 - 5 PERSOANE 850 RON / GRUP ----- GRUP 6 - 11 PERSOANE 1500 RON / GRUP

Optionale:

  • Masa de pranz in saltul Caraorman, in gospodarie locala - 60 lei/pers
  • Masina pentru tura la padurea Caraorman: 2-5 persoane 150 lei/masina / 6+ peroane 30 lei/persoana

Detalii excursie de o zi  Tulcea - Caraorman 

Barca

Barca cu care veti merge in Delta este o barca inchisa sau deschisa , dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.


Excursia

Practic, intr-o excursie de o zi aveti posibilitatea sa vedeti o MARE parte din Delta Dunarii, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc (optional), sa vedeti un colt de natura unic in lume.

Vom vedea atat partea de "balta", adica intinderi de ape, cu lacuri si canale pline de vegetatie si fauna cat si zona desertica a unicei paduri Caraorman, cu ale ei particularitati ce le veti descoperi la fata locului.


Traseul incepe din Tulcea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila 23 unde facem un scurt popas si vedem Muzeul Lotcii, deschis de Ivan Patzaichin apoi pornim spre Caraorman pe Dunarea Veche, canalul Lung, canalul Litcov si apoi pe canalul Caraorman pana in satul cu acelasi nume. Aici luam o masina de teren si mergem sa vizitam Padurea Caraorman, similara cu padurea Letea, are in componenta flora subtropicala si o bogata fauna (pasari de padure, sacali, caprioare si cai salbaticiti). Mergem sa vedem dunele de nisip ce au facut faimoase aceste locuri, padurea cu stejarii seculari si flora specifica, locuri salbatice si frumoase (in functie de sezon).

In Caraorman vizitam satul, stam de vorba cu localnicii, mancam un pranz traditional pescaresc la o gospodarie locala foarte frumoasa si curata (optional). Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, pe un traseu diferit (in mare parte).


Ce vedem in Delta Dunarii

Tot timpul vom cauta sa va invatam cate ceva despre locurile prin care mergem, despre pasarile si flora Deltei, tot timpul vom cauta aglomerari de pasari si locuri cu flora specifica anotimpului in care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are un specific aparte pe care va vom ajuta sa-l intelegeti, sa vedeti ce anume face Delta atat de speciala in lumea Naturii.

Ce vedem la Caraorman

In satul Caraorman, sat de cazaci pescari, vedem o multime de case traditionale, construite din materiale naturale (lemn, stuf si pamant) dar si cea mai vece biserica din Delta Dunarii, construita din aceleasi materiale. Baltile sarate din interiorul grindului Caraorman atrag zeci de specii de pasari de tarm, unele fiind greu de vazut in afara grindului.

Padurea Caraorman este prelungirea naturala a grindului Letea, fiind formate in acelasi timp si avand o flora similara, stejari seculari crescuti pe teren nisipos, sarat, plante cataratoare ce dau un aspect tropical acestor paduri, orhidee ce invadeaza pajistile si poienile padurii in lunile de primavara.

Masa de pranz:

Masa de pranz o putem asigura la o gospodarie locala din satul Caraorman. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional hahol (ucrainian). In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam sa-i anuntati acest lucru ghidului, in dimineata plecarii. La fata locului NU puteti comanda altceva pentru ca NU este timp pentru preparare. Gazdele au doar peste in stare proaspata, restul carnurilor fiind puternic congelate.

Masa de pranz este formata din felul I (ciorba) si felul II (un fel de peste) si desert. La masa aveti asigurata apa dar nu si alte bauturi.Masa este oferita in sistem meniu de pensiune, adica se serveste acelasi lucru pentru toata lumea, NU se comanda individual. Masa trebuie anuntata la plecarea de la Tulcea, pentru a face rezervarea! Fara rezervare este posibil sa nu gasim locuri disponibile.


Durata acestei excursii este de:


  • cca 4 ore pana la Caraorman,
  • cca 2 ore dureaza vizitarea padurii
  • 1 ora pranzul
  • drumul de intoarcere este de cca 3 ore

CE TREBUIE SA AVETI LA VOI:

  • Crema de protectie solara
  • Palarie de soare
  • Ochelari de soare

Contact:

Email: transportdirectmila23@gmail.com

Tel: 0758619640

Rezervari:

Rezervarile se fac pe baza achitarii unui avans de minim 25% din pretul excursiei per persoana.

Plati:

Avansul poate fi achitat prin banca (transfer bancar )

Pentru rezervare aveti formularul putin mai jos.

Va asteptam cu drag in Delta Dunarii!

Rezervare online

Faceți o rezervare din timp. Vă vom confirma rezervarea prin e-mail si telefonic.